Închisă de virus, Met Opera anunță Gala „Acasă”

Publicul intra la un concert al Met Opera
Interiorul Operei Metropolitan din New York

Închisă de virus, Met Opera anunță Gala „Acasă” 

Peste 40 de artiști vor participa la evenimentul din 25 aprilie, care va avea loc în condițiile în care compania se confruntă cu pierderi de până la 60 de milioane de dolari din cauza pandemiei coronavirusului. 
Concertele „pline de staruri” (și adesea epice) constituie un adevărat „stoc” la opera Metropolitan. 
În 1966, Met și-a luat rămas bun de la vechiul său teatru cu o gală cu toate vedetele pe scenă, iar spectacolele au fost montate de-a lungul anilor pentru pensionări, aniversări și când s-a celebrat centenarul companiei. 

Un adevărat record l-au stabilit în 1983 când au susținut un concert de 11 ore, cu o pauză de cină. Toate aceste evenimente, uneori filmate cu melancolie, reușeau să transmită o atmosferă de sărbătoare. 
Managerul Operei Met din New York
Peter Gelb, Manager Metropolitan Opera
„Gala de acasă” pe care compania o planifică pentru sâmbătă, 25 aprilie, este cu mult diferită, întrucât Met-ul a fost nevoit să anuleze ultimele două luni ale stagiunii sale și să inițieze urgent, cu mult efort,  o campanie pentru a strânge zecile de milioane de dolari pierdute din cauza pandemiei coronavirusului. 
Evenimentul, estimat că va dura trei ore, nu va avea un iz comercial ci va respecta standardele galei de operă și va începe la ora 13:00. Mai apoi, concertul va fi disponibil pe site-ul companiei până duminică seara. 
Nu este în mod explicit o acțiune profitabilă: „Nu este un teleton de strângere de fonduri”, a spus domnul Peter Gelb, directorul general al Met Opera. Dar este „parte a încercării Met de a-și menține profilul, într-un moment întunecat”. 
Metropolitan Opera a atras audiențe solide pentru fluxurile nocturne de spectacole din arhivele sale „Live in HD”. Dar situația sa, ca și a altor instituții care se bazează pe adunări mari de oameni, este sumbră. 

The Met se așteaptă să piardă până la 60 de milioane de dolari din cauza închiderii sale, iar orchestra, corul și personalul tehnic au încetat să mai fie plătiți la sfârșitul lunii martie, reușind doar să păstreze beneficiile pentru sănătate. 
Spectacolele culturale par a fi puțin probabil să se desfășoare în perioada următoare, chiar și la vară. „Încă sperăm ca Met-ul să se deschidă în septembrie”, a spus domnul Peter Gelb, directorul general al Metropolitan Opera. „În mod clar, acest lucru devine din ce în ce mai discutabil, pe măsură ce lucrurile progresează.” 
Nu cred că membrii potențiali ai publicului vor dori să se întoarcă la niciun spațiu mare de spectacole, până când nu vor ști oamenii că sunt în siguranță”, a adăugat el. 
The Met a anunțat luni după-amiază că show-ul va avea peste 40 de artiști, printre care vedete precum Anna Netrebko, Jonas Kaufmann și Renée Fleming, care vor concerta din casele lor și vor transmite pe site-ul companiei, metopera.org. În adevărat stil operațional, este un mănunchi internațional, cu interpreți provenind atât de departe, din state precum Polonia, Țara Galilor și New Jersey. 
Va avea o calitate casnică”, a declarat Peter Gelb, directorul general al Metropolitan Opera, care va găzdui concertul de la New York, alături de Yannick Nézet-Séguin, directorul muzical al companiei, aflat la Montreal. 

Trimiteți un comentariu

[facebook]

Maria Pescaru Design

{facebook#https://www.facebook.com/zamolxisvortexgame/} {twitter#https://twitter.com/escudesign} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget